Tehnika TISKA na majice

Osim prodaje majica, nudimo i dotisak na istu, čime majica kao artikl dobiva sasvim drugo značenje. Nakon dugogodišnjeg iskustva u tisku na majice možemo s ponosom reći da smo spremni na svaki tiskarski izazov. Najčešće koristimo tehniku SITOTISKA zbog trajnosti i kvalitete otiska. U mogućnosti smo otisnuti željeni motiv od jedne boje do punog kolora, na jedan ili više položaja na majici. Osim sitotiska za mušku nakladu koristimo i DIREKTNI TISAK .

Direktni tisak

Direktni tisak je postupak nanošenja boje na boji ili tkanine u boji. Ova direktna tiskana boja koja se nanosi se veže za tkaninu i
time omogućuje visoku kvalitetu ispisa koja je iznimno izdržljiva, dugotrajana i otpornu na pranje i peglanje. Direktni tisak omogućuje
brzu proizvodnju malih i srednjih količina po povoljnim cijenama

Sitotisak

Sitotisak je, kao i sam naziv, tehnologija rada pomoću sita. Na “sito” je zapravo napeta svila na koju se prenese željeni motiv kroz koji mogu proći taman boje kapljica na materijal koji želimo, npr. majicu. Na mjestu se prvo u tamnoj komori osvjetljivačem nanese željeni film. Potom se dobiveno mjesto razvije odgovarajućim kemikalijama. Postavlja se na sitotiskarski stroj na kojem se pomoću pritiska, boja prolazi kroz sito i oslikava željenu površinu. Boje koje se koriste u sitotisku imaju izuzetno dug vijek trajanja i punoću. Ovom metodom je moguće postići otisak visoke kvalitete i trajnosti. Boje su postojane na svim vrstama tkanine. Ovu tehniku ​​je praktično primjeniti kada postoji potreba za većim brojem istih otisaka na majice, npr. od 50 kom. na više.

Vezenje {štik}

Vezenje je tehnika prenosa motiva pomoću stroja za vez isključivo na tkanine. Grafički elementi motiva se uklapaju u različite boje koje se vezuju u tkaninu. Vezenje izvodi stroj specijaliziran za tu namiju, koji je povezan s grafičkim radnim stanicama. Proces vezenja započinje izradom programa za vezenje, koji se za isti motiv izrađuje i naplaćuje jednokratno, a može se koristiti neograničeno puno puta. Da bi se željeni motiv izvezao koncem, potrebno je prema tom motivu izraditi program za vezenje koju stroj razumije. Izrada programa ili digitalizacija je stoga prva faza u procesu stvaranja motiviranog motiva, a izuzetno veliku pažnju posvećuje, jer loše izrađeni program ne može ispraviti niti najkvalitetnije veze, niti najbolje radnike. Po izradi programa za vezu slijedi aplikacija željene motive na podlogu. Vezenje se koristi najčeće za vez motiva na kape, radne odjeće, jakne, ručnike, platnenu torbicu, majice i sl. artikle. Konci koji koristimo za vez su vrlo atraktivne boja i postojani prilikom pranja i peglanja. Nedostatak tehnike vezenja je u tome što treba uzeti u obzir da igla i konac ne mogu u potpunosti izvesti sitne detalje koji su vidljivi na ekranu ili koji je moguće otisnuti.