DTF Tisak

DTF tisak ili DirectToFilm (izravno na film) je tehnologija koja krupnim koracima ulazi u grafičku industriju. DTF tehnologija spaja ink jet pisače, film te grafičko ljepilo u jednu tehnologiju.

Ukratko i pojednostavljeno DTF tisak radi na sljedeći način.

Motiv se DTF tintama istisne na PET foliju, gdje se bijela tinta koristi kao temelj. Potom se otisnuti film prekriva vrućim ljepilom u prahu (puderom) dok je tinta još mokra. Puder je potrebno nanijeti što je moguće ravnomjernije te ukloniti višak.

Zatim se film obrađuje u pećnici za sušenje, a onda se prenosi na prethodno prešanu tkaninu. Taj se proces naziva i “stvrdnjavanje”. Kad tkanina ponovno dosegne sobnu temperaturu, film se uklanja i ostavlja iza sebe ispisani motiv.

Velika prednost ove tehnologije što se može koristiti na skoro bilo kojem materijalu. Bilo da je riječ o poliesteru, vuni, svili, umjetnoj koži ili sintetičkim vlaknima kao što su rajona ili frotir, tisak putem DTF tehnologije će učiniti čuda.

Zbog temeljne bijele tinte, DTF otisci izgledaju jednako dobro na tamnim i jakim bojama kao i na bijelom i svijetlijem tekstilu. Sam ispis je rastezljiv, ne puca lako i pokazalo se da dobro podnosi pranje.

Osim brendiranja i personalizacije proizvoda s DTF tehnologijom, koristimo i usluge tiska na materijale poput: offsetni tisaksublimacijski tisakdigitalni laserski tisakslijepi tisaktransfer tisaksitotisak i mnogih drugih.