Tisak

Riječ tisak označava skupni naziv za različite tiskovne postupke umnožavanja s tiskovnih formi. Ova definicija tiska nam pri tome ne otkriva da je tisak složeni proces koji ima svoje zakonitosti i pravila te da postoje različite vrste tiska koje se primjenjuju na različite materijale.

Tisak na papir

Vrsta tiska također ovisi o nakladi na koje se otisak odnosi. Za manje naklade koristimo digitalni tisak, dok za veće Offset tisak. Za posebne efekte (zahtjeve), koristimo i sitotisak kao npr. nanošenje laka ili otisak na tamne podloge. Za lakše razumijevanje i odabir vrste tiska razjasnili smo vam njihov postupak izrade i ukazali na razlike. Bez obzira koju vrstu odaberete krajnji rezultat naše usluge uvijek će biti vrhunska kvaliteta.

Tisak na tekstil

Sitotisak je tehnika koju najčešće koristimo za tisak na tekstil kao što su majice, jakne, torbe, ruksaci, platnene vrećice i ostale promotivne artikle. Osim toga radimo i plošni sitotisak na papir i PVC naljepnice kao i na ravne artikle poput rokovnika, mapa i sličnih proizvoda.

Digitalni UV tisak

UV tisak je najnovija tehnologija tiska koja omogućuje dugotrajan i otporan otisak na razne vrste materijala kao što su upaljačiprivjescikemijskeUSB stickoviotvaračirokovnicimaske za mobitelkartonska ambalaža, pleksiglas, staklo …

Zahvaljujući posebnoj vrsti tinte i UV lampama, ova vrsta omogućuje apliciranje na razne vrste materijala, iznimno brzo sušenje te dugotrajno postojan otisak. Zaštitni sloj laka sačuvat će vaš otisak kroz dugo razdoblje.

Ovdje su nabrojena najčešća primjena u tiskarskoj tehnici.