SEO - Optimizacija web stranice

Postoje dvije osnovne vrste promoviranja web stranica SEO (eng. Search Engine Optimization) i SEM (eng. Search Engine Marketing). SEM je promoviranje stranica putem plaćanja tražilicama. Uplatom određene svote, prilikom traženja nekog pojma, pojavljujemo se uvijek na prvom mjestu tražilice. Cijena ovisi o željenoj traženoj ključnoj riječi te o broju klikova koji putem tog linka vode na našu stranicu.

Kratkoročno je SEM isplativ, ali samo dok plaćamo i dok netko ne ponudi više da za isti pojam bude na prvom mjestu.
Optimizacija web stranica (SEO) je dugoročno gledano daleko isplativiji proces promoviranja web stranice, ali je dugotrajniji i skuplji. Međutim, jednom dobro optimizirana stranica ne iziskuje daljnje troškove već se bez dodatnih plaćanja nalazi na prvoj stranici tražilica kada se upiše pojam koji želimo promovirati. Čitav proces traje 6 mjeseci i u biti nema garancije da će se postići savršen rezultat jer se algoritimi po kojem tražilice rangiraju stranice u svom pretraživanju neprestano mijenjaju i usavršavaju.

Mogu se i kombinirati ove dvije strategije kako bi se stranica što više promovirala i privukla što više ciljne skupine za koju je namijenjena.

U razgovoru s vama ponuditi ćemo vam najbolje rješenje kojim ćete privući pažnju na vašu web stranicu te time ostvariti određenu dobit. Nazovite nas i dogovorite sastanak.