Knjige

Na knjigu u tisku gledamo kao na skup međusobno povezanih otisnutih papira omeđenih koricama. Prema definiciji UNESCO-a knjiga je svaka publikacija opsega većeg od 48 stranica (ne uključujući korice), dok se publikacije ispod i s opsegom od 48 stranica nazivaju brošure. No, mi ne robujemo definicijama: svi znamo za knjige s manje stranica koje nisu brošure i brošure koje su tvrdo ukoričene, a i knjige koje su ukoričene mekim uvezom.

Knjige mogu biti crno-bijele i u boji, raznih formata, uveza i opsega, naklada i namjena. Ali o tom više kad se vidimo.

Kome je potreban tisak knjige?
Tisak knjige potreban je piscima, školama, institutima, muzejima i drugim ustanovama i pojedincima… Nekad su knjige tiskale samo veće institucije, bio je to dug i naporan posao, no napretkom tiskarske industrije došli smo i do mogućnosti tiska manjih naklada po znatno povoljnijim cijenama.

Koliko traje izrada?
Knjige su kompleksne u izradi tako da je bez ulazih parametara egzaktno odgovoriti na ovo pitanje – nemoguće. No, kako se knjiga dugo smišlja i piše, vremenski rok njene izrade ne bi trebao predstavljati problem (godina dana + 10 ili 14 dana ne znači puno). U svakom slučaju, pošaljite nam upit, odgovorit ćemo vrlo rado.

Cijena izrade
Za izračun cijene izrade knjiga molimo vas da nam pošaljete mail s potrebnim informacijama koje se traže u online narudžbi. Za što precizniju cijenu molimo da ispunite što više polja, tj. da nam pošaljete što više informacija za izradu. Kalkulacija cijene sastoji se od više elemenata i ako nedostaje samo jedan element cijena ne može biti konačna.

Online upit knjiga

  • NV katalog 2024.

    Novi Val katalog 2024

-->