Vez/štik/aplicirani vez

Vez ili štik je vrsta aplikacije kojom se na visokokvalitetan način mogu prikazati logotipi, slogani ili motivi na različitim tekstilnim proizvodima. Štik imitira dizajn u velikom spektru boja te specifičnim linijama donosi posebnu draž, dašak tradicije, eleganciju i dugotrajnost sa savršenim detaljima.

Kako bi se napravila personalizacija ili brendiranje proizvoda šivanjem, treba se izraditi mustra za vez. Kako bi štik izgledao što bolje potrebno je uspješno i što točnije napravili mustru za koju je potreban visokokvalitetni digitalni (digitalizirani) uzorak. Najbolji formati za to su .tiff, .cdr, .pdf, .ai i .epg. Kada se mustra za vez napravi Vaš motiv se prenosi u program šivaćeg stroja te se potom direktno šije na proizvod.

Grafički elementi motiva se uklapaju u različite boje koje se vezuju u tkaninu. Vezenje izvodi stroj specijaliziran za tu namjenu, koji je povezan s grafičkim radnim stanicama. Konci koji se koriste za štik su vrlo atraktivnih boja i postojani prilikom pranja i peglanja.

Ako se odlučite za aplicirani vez, onda se stvori prišivak koji se naknadno prišiva ili lijepi na proizvod.

Štikanje ili apliciranje veza može se obaviti na majice, kape, ručnike, deke, torbe za konferencije, platnene vrećice i mnoge druge promotivne proizvode.